Fotoblog | Signeersessie met Arch Enemy

by - september 11, 2017



Nog voor onze vakantie, zagen wij in een Instagram berichtje dat één van onze favoriete bands, Arch Enemy, naar Arnhem zouden reizen voor een signeersessie. Hoewel wij gek op muziek zijn, zijn wij normaal gesproken nooit aanwezig bij dit soort evenementen. De evenementen worden niet in de agenda gezet, het is te ver rijden, of wij komen er pas achteraf achter. Máár als één van je favoriete bands op een uurtje rijden naar een platenzaak komt, je oppas voor de kleine hebt kunnen regelen en je verder de hele middag geen afspraken hebt.. dan ga je gewoon!




Nadat wij onze kleine meid bij mijn ouders hadden afgezet, reden wij gelijk door. Het zou maar een uurtje rijden zijn maar natuurlijk is het leuker om er een relaxt uitstapje van te maken. Dus we gingen eerst lekker lunchen en de binnenstad van Arnhem bekijken. Toen we steeds meer zwart geklede mensen één kant op zagen lopen, wisten we eigenlijk wel hoe laat het was. De rij voor de platenzaak was begonnen. De rij die uiteindelijk naar binnen, naar de warmte en de handtekeningen en foto's leidde was begonnen. 


Terwijl de vele voorbijgangers zich toch afvroegen waar al deze mensen op wachtte, begon de sfeer met de minuut leuker te worden. Vele nieuwsgierige, geduldige metal fans hadden zich verzameld. Een enkele bezoeker kwam iets ophalen, maar de meeste kwamen echt voor de foto's en handtekeningen. Het materiaal waar de handtekeningen op zouden komen liepen erg uiteen. Van een standaard flyer en poster, tot aan vlaggen, t-shirts en gitaren.  Wat achteraf ook nog wel een leuk idee voor mijn gitaar was geweest. En hoewel het toch altijd een lange tijd wachten is bij dit soort evenementen, vliegt de tijd voorbij. Helemaal als de platenzaak ook nog een nieuwe album 'Will to Power' draait..



Om de tijd te breken neem ik wat foto's. Van de wachtende metal fans, de zaak zelf en van de bandleden die een stukje verderop hun handtekeningen uitdelen. Van te voren realiseerde ik mij goed dat het wachten meer tijd in zou nemen, dan het signeren en foto's maken zelf. Eigenlijk gek dat je voor die 30 seconden bijna twee uur wacht. Maar wanneer iets een liefhebberij is, heb je het er graag voor over. Van een band die mij totaal niet aansprak, een concert waar ik mee ging als liefhebbende vrouw tot aan een fangirl. Leuk hoe dingen kunnen lopen..



En dan het moment. Hét moment dat je de mensen ontmoet, handen schut en ik als fotoliefhebster foto's van de band mag maken. Niet een klein persoontje op een podium ver weg, maar net zo dichtbij als ieder ander persoon voor mijn neus. De verlegenheid, humor en vrolijkheid van dichtbij mogen meemaken. Ja, dat is het wachten zeker waard. En als souvenir  hebben wij een leuk gesprek in herinnering, een gesigneerde plaat en een aantal mooie foto's om mee naar huis te nemen 

Ben jij wel eens naar een signeersessie geweest?


You May Also Like

6 Reacties

  1. Wat gaaf voor jullie zeg! En nee ik heb zelf nog nooit een signeersessie mee gemaakt, maar moet bekennen dat ik ook nog nooit zo fan ben geweest om naar een band of iets te gaan :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer, maar iedereen beleeft het natuurlijk anders. Maar zo ben ik nog nooit naar een handwerk beurs geweest ;)

      Verwijderen
  2. Wat gaaf! Ik heb ook weleens in de rij gestaan voor een signeersessie en fotosessie. Bij heel andere artiesten, zal geen namen noemen haha :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk! Sowieso heeft Kroese vaker van dat soort acties. Super leuk als er dan iemand tussen zit van wie je fan bent. En ook leuk dat het in een intieme setting is zo. Er zijn echt wel artiesten voor wie ik in de rij zou staan, dus als er een kans komt zo dichtbij.. zou ik ook gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist eigenlijk helemaal niet van het bestaan van Kroese af. Maar wij wonen dan ook niet echt in de buurt =) Wel weten wij, dat we vaker dit soort dingen in de gaten gaan houden. Voor welke artiesten zou jij in de rij staan?

      Verwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥