Wandelen bij Engbertsdijksvenen

by - maart 15, 2017


Omdat het afgelopen zaterdag zulk fijn lente weer was, besloten wij weer eens te gaan wandelen. Tijdens mijn zwangerschap was dit lastig en ook nadat Eleanor was geboren moest ik het nog even rustig aan doen. En van de geboorte vielen we ineens in een natte winter periode, niet echt de beste omstandigheden dus. Maar nu de lente in zicht is, komen de wandelschoenen steeds vaker weer te voorschijn.  En afgelopen zaterdag leidde ze naar het Engbertsdijksvenen, een wandelgebied zo dicht bij huis maar toch waren wij er nog nooit geweest..



Een prachtig natuurgebied dat beheerd wordt door het Staatsbosbeheer en een gebied wat ook nog eens dichtbij is. Want het is gewoon in onze eigen hoek, Overrijsel te vinden. Het is een gebied waar veen, heide en grote plassen water elkaar afwisselen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel verschillende planten, gewassen maar ook wild leven te vinden is.


Naast ganzen en koolmeesjes hebben wij weinig vogels kunnen spotten. En hoewel je ze wel hoorde, vonden we alleen dit ene kikkertje die zo heerlijk van de zon aan het genieten was. Een mooi, divers wandelgebied. Eentje die alleen maar mooier kan worden, want nu was het natuurlijk nog een beetje kaal. Maar over een tijdje, als het lente zonnetje haar positieve zonnestralen over het landschap heeft laten schijnen, komen wij vast nog wel eens terug..

Ben jij al fijn aan het wandelen geweest?

You May Also Like

1 Reacties

  1. Wat een mooie foto's, nee ik ben niet aan de wandel geweest. Kom helaas niet meer zover.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥