Even binnenkijken

by - augustus 18, 2017


Zoals belooft, maakte ik laatst op een heldere dag wat foto´s van ons nieuwe huis. De tuin (klik) konden jullie een aantal weken al zien, maar vandaag geef ik jullie de kans om even bij ons binnen te kijken. De benedenverdieping dan, want boven zijn wij nog steeds bezig met spullen wegpakken, accessoires en al het andere. Dus ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in ons nieuwe stulpje.



Bij binnenkomst sta je gelijk in de woonkamer, het muurtje dat je hierop kan zien is het halletje. Hier heb ik even geen foto van gemaakt want eerlijk gezegd is dit niet veel bijzonders. Anyway, de kamer! Aan de linkerkant hebben we ons tv meubel met tv en playstation staan. Heel fijn dat we deze van het flat konden meenemen want we vinden het meubel nog steeds erg mooi. 


En tegenover het tv meubel staat de tafel en de bank. De plaats van de hoge stoel was nog wel even puzzelen, maar uiteindelijk heeft deze ook zijn plek gevonden. Op de vensterbank staan wat accessoires, niet teveel en niet te weinig maar eigenlijk alleen wat we echt nog mooi vonden. Naast de bank staat een leeslamp die ik vooral in de herfst- en wintermaanden gebruik met handwerken.


En rechts van de bank staat een draadmand met kleed erin en het mandje van Bentley. Al ligt meneer ook graag op de bank. Daarnaast staat de box van onze kleine meid.  Boven de box willen op den duur nog een mooie foto van onze Eleanor hangen. Misschien weer iets op hout, net zoals onze trouwfoto (klik).. Op de foto's is het niet te te zien, maar naast de box is een ingebouwde kast. Een kast die onder de trap is gemaakt. Hier ben ik echt super blij mee! Het neemt geen extra ruimte in, het is uit het zicht en hierdoor hebben wij zoveel extra bergruimte gekregen!



En in het verlengde van onze woonkamer staat onze eethoek, het aquarium en sidetable. Lezers die al maanden gezellig bij mij komen lezen herkennen de stoelen misschien wel terug. In ons vorige flat hadden we er twee, met een klein vierkant tafeltje. Voor deze eethoek kochten we er nog twee stoelen bij en een grotere tafel.  Een prima oplossing aangezien wij er nog lang niet op uitgekeken waren. Een nieuwe Tripp Trapp Stokke stoel voor onze kleine meid en nu kunnen we eindelijk heerlijk aan tafel eten als gezin zijnde. De sidetable is met het overlijden van de hamster inmiddels weer wat leger geworden.



En direct naast de eettafel grenst de keuken. Heel sfeervol en open door het lage muurtje.Wij vonden dit bij het bezichtigen van het huis een erg leuk pluspunt, een open keuken maar dat toch deels is afgeschermd. Leuk maar ook handig, want als Eleanor tijdens het koken aan het spelen is, kan ik haar toch nog in de gaten houden. 

De keuken is trouwens vrij nieuw, twee jaar geleden is deze geplaatst. Misschien dat wij in de toekomst de keuken nog gaan veranderen, aangezien het niet helemaal onze eerste keus is, maar voor nu zijn wij er erg tevreden over. Van alle gemakken voorzien en erg netjes. Al houdt dat witte aanrechtblad zichzelf niet schoon hihi. Naast de plastic zak die je misschien wel ziet hangen, staat de voer- en waterbak van Bentley en de vriezer. Helaas had de nieuwe koelkast geen vriesvak en moesten wij dus opzoek naar een losstaande vriezer. Wat achteraf erg handig bleek te zijn voor brood, groente en fruit.. 

Naast de keuken grenst het halletje naar buiten en het andere halletje naar het toilet en de trap naar boven. Maar deze zullen de volgende keer aan bod komen. Eerst hopen wij het boven wat completer te maken en dan zal er snel weer een virtuele rondleiding hier op Kersenbloesems verschijnen. Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje bij ons binnen te nemen  :)

You May Also Like

14 Reacties

  1. Wat een mooi plekje zeg, wel grappig dat de keuken niet helemaal je smaak is, ik vind hem dus stiekem wel mooi. Alleen de oven zit zo hooooog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel ;) Grappig he, dit hoor ik dus vaker. Iedereen is weg van onze keuken, terwijl ik hem tja 'wel prima vind'. Leuk om dat verschil in smaak telkens terug te zien.

      Verwijderen
  2. Ik zou zelf niet voor het donkere hout hebben gekozen in de keuken, maar de rest vind ik wel heel mooi! Mooi kleurtje op de muur ook. Leuk om jullie huis te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het zelf ook niet hebben gekozen, al is het wel een leuke afwisseling met onze witte meubels. Zelf vind ik een landelijke keuken met eikenhout/steigerhout en witte keukenkastjes erg mooi.

      Verwijderen
  3. Wat mooi en gezellig! Vind de blauwe tinten echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Sabine! Blauw/ turquoise blijft toch mijn favoriete kleur op de muur. AL is dit een andere tint dan in het vorige huis :) Ben er nog steeds erg blij mee.

      Verwijderen
  4. Wat een onwijs mooie keuken! de oven zit inderdaad wat hoog. Heb je hier geen last van? En die skull op de muur wauw en die kleur opende muur is ook super mooi. Leuk zo'n opgeruimd huisje hier het met 3 Kids soms bomvol haha speelgoed en troep pfffff haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Sjoerdje! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik eigenlijk altijd al gewend was aan een 'hoge' oven, in het vorige huis stond deze ook op de koelkast. Bijna alle gemiddelde keukenkastjes zijn mij te hoog, al hebben wij gelukkig in dit huis maar één klein kastje hoger hangen. Scheelt weer.

      Nu moet ik bekennen dat ik eerst al het speelgoed op het geruimd voordat ik de foto's maakte. Zo tegen het eind van de dag is hier ook een speelgoed bom ontploft :P

      Verwijderen
  5. Wat leuk om eens bij jullie te mogen binnen kijken. Ik vind jouw inrichting heel leuk gedaan. Geen overdreven decoratie maar kleine subtiele details die mooi bij elkaar passen. Je tafelloper vind ik nog steeds prachtig. Zo heb je er veel meer plezier van dan als sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gezellige thuis! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk zo'n peak binnen<3 Ziet er erg gezellig uit jullie crib. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellig huis. En lekker opgeruimd. Mooie keuken. Echt prachtig! O, en ik heb denk zelfde leeslamp naast de bank voor zelfde gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥